♥ ♣ miss faten nurul asyikin ♥ ♣ i love myself ♥ ♣ i love my family ♥ ♣ i love you ♥ ♣ i love my buddies ♥ ♣ prada.dolce and gabana.gucci.vinnci.seed.soda.padini.zara.forever 21.babyphat.banana republic.marks and spencer.dorothy perkins.louis vuitton.dolly.guess.elle.geb.mango.dvb.jimmychoos.fendi.next.giordano .♥ ♣

Thursday, September 13, 2012

secebis kebahagiaan

Ya Allah, tuhan yang maha mengetahui tentang segala isi alam, aku tahu Kau telah mengatur segala yang terjadi di langit dan di bumi , segalanya dalam rahsiaMu. aku insan hina yang cuma menagih kasih dan rahmatMu cuma inginkan secebis kebahagiaan yang tersisa di bumiMu ini. aku insan kosong, penuh dengan dosa serta lara, yang imannya terlalu rapuh, dihasut pula nafsu serta iblis makhlukMu. Ya Allah Ya Rahim, aku perlukan sedikit kasih sayangMu kedalam hatiku, keindahan dunia kedalam batinku. berikanlah aku sedikit senyuman dalam tangisku, sedikit senyuman dalam tawaku. Ya Allah, aku perlukan mereka sebagaimana aku perlukan udara dan air, kau sulamilah hidupku dengan rahmatMu agar ku terus cekal dalam menempuhi hari-hari yang mendatang. aku pura-pura gembira disebalik ketawaku sedangku batinku kosong. hanyalah mimpi yang tinggal hanya mimpi. bukanku mengeluh tetapi aku cuma insan biasa yang kadangkala mempersoalkan tentang semua yang terjadi walau ku tahu itu adalah bodoh.
Semoga segala yang terjadi membuatku mengerti siapa diriku, semoga kesabaran ini mendatangkan seribu satu kebahagian suatu hari nanti. insyaallah amin ya rabbul alamin.